Normalno da sa legitimnim predsjednik sa predsjednikom razgovara zar treba da razgovara sa onim muslimanom komsicem kad nije legitiman predstavnik…
Savršene cimet rolnice s prelivom: Mirisna poslastica koja osvaja
Ako tražite recept za savršene cimet rolnice koje će očarati mirisom i ukusom, na pravom ste mjestu. Donosimo detaljan vodič za pripremu ove mekane i sočne poslastice uz bogati kremasti preliv.
Sastojci za tjesto:
- 500 g brašna
- 7 g suhog kvasca (ili 25 g svježeg)
- 250 ml toplog mlijeka
- 50 g šećera
- 1 kašičica soli
- 80 g otopljenog putera
- 1 jaje
Sastojci za fil:
- 100 g smeđeg šećera
- 2 kašičice cimeta
- 80 g omekšalog putera
Sastojci za preliv:
- 100 g krem sira
- 50 g omekšalog putera
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2–3 kašike mleka (po potrebi)
Priprema korak po korak:
Priprema tijesta:
U činiji pomiješajte toplo mlijeko, kvasac i kašičicu šećera. Ostavite smjesu 10 minuta dok se ne zapjeni. Zatim dodajte šećer, otopljeni puter, jaje i so. Postepeno umiješajte brašno dok ne dobijete mekano, glatko tijesto. Pokrijte krpom i ostavite ga da naraste na toplom mjestu, oko sat vremena.
Priprema fila:
Dok tijesto raste, pomiješajte smeđi šećer i cimet. Kada tijesto naraste, razvucite ga na pobrašnjenoj površini u pravougaonik debljine oko 5 mm. Premažite testo omekšalim puterom, a zatim ravnomjerno pospite cimet i šećer.
Formiranje rolnica:
Uvijte tijesto u čvrstu rolnu i isijecite je na jednake komade, širine oko 3 cm. Poredajte rolnice u podmazan pleh, ostavljajući razmak između njih. Pokrijte ih i ostavite da narastu još 20 minuta.
Pečenje:
Pecite rolnice u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 20–25 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.
Priprema preliva:
U činiji umutite krem sir, puter, šećer u prahu, vanilu i mlijeko dok ne dobijete glatku, kremastu smjesu.
Završni korak:
Toplim rolnicama odmah nakon pečenja prelijte krem preliv i ostavite da se lagano upije. Poslužite ih dok su još tople i uživajte u svakom zalogaju, piše N1.
(TIP/Foto: Pixabay)
Ostavite komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.