Kazniti Našu Stranku na izborima zbog ove lakrdije!
Od samo tri sastojka napravite savršen prilog, super će ići uz sva blagdanska jela
Blagdani su tu, a društvene mreže su sada, kao i uvijek, nepresušan izvor inspiracije za jela i recepte. Pronašli jedan odličan prijedlog za prilog koji će se u ovim blagdanskim danima savršeno slagati uz svako jelo.
Riječ je o glaziranim mrkvama – sličan recept već imamo ovdje, a sada smo pronašli jedan malo drugačiji u koji, umjesto smeđeg šećera, ide med. Bilo da tražite inspiraciju za ručak ili za večeru na Staru godinu, mrkve pripremljene na ovaj način svidjet će se i mrziteljima ovog povrća, a evo i kako ih napraviti.
Kako ih pripremiti
Za dvije osobe bit će vam potrebno 6 do 8 mrkvi, malo maslinovog ulja, meda i začini po izboru. Mrkve operite (po potrebi ogulite), prepolovite po duljini i posložite ih na papir za pečenje na koji ste stavili malo maslinovog ulja. Pecite 50 minuta na 180 stepeni.
Kada budu gotove, prelijte ih medom i ubacite u pećnicu na još desetak minuta, a zatim ih prebacite na tanjur i začinite začinima po želji. Poslužite ih kao predjelo, kao prilog uz neko mesno jelo i krumpir i uživajte, a za ovo će vas jelo garantirano svi tražiti recept, piše Index.hr.
(TIP/Foto: Shutterstock)
Ostavite komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.