Kad vam se jede slatko na žlicu, napravite ovaj mousse od 3 sastojka

Volimo recepte za deserte koje možemo pripremiti odmah, od nekoliko sastojaka i jednostavnih koraka. Najčešće su upravo takvi deserti oni koji djeluju puno kompliciranije i za koje će gosti tražiti recept.

Upravo takav desert je i “dupli mousse” koji se priprema od samo 3 sastojka – tamne i bijele čokolade i vrhnja za šlag. Idealan je za razne prilike – kad se zaželite slatkog, za nenadane goste, a omiljen je i na proslavama za koje možete poduplati recept i pripremiti ga u većoj količini i u kupovnim čašicama. 

Potrebni sastojci 

  • tamna čokolada
  • bijela čokolada
  • vrhnje za šlag

Kako se priprema

Nasjeckajte na sitno obje čokolade i stavite ih u odvojene posude. Zagrijte vrhnje za šlag pa ga prelijte preko obje čokolade. Dobro promiješajte pa ostavite da se ohladi. Izmiksajte vrhnje u šlag pa ga podijelite u dvije posude. U svaku polovicu postepeno dodajte otopljenu čokoladu, u jednu polovicu tamnu, a u drugu bijelu čokoladu. 

U čašice ili posudice prvo izlijte tamnu čokoladu, zagladite joj površinu pa na nju izlijte bijelu. Ohladite u hladnjaku, a prije posluživanja, na vrh svakog moussea naribajte malo čokolade za dekoraciju. 

Recept s točnim mjerama i detaljnim koracima pripreme pronađite ovdje

(TIP/Izvor: Index.hr)