Zbog održavanja Tuzlanskog maratona u nedjelju otežan saobraćaj

Zbog sportske manifestacije “Tuzlanski maraton 2024”, u nedjelju, 27. oktobra 2024. godine u Tuzli će doći do privremenih izmjena i ograničenja u režimu saobraćaja, te će na pojedinim dionicama biti otežan saobraćaj i na nekoliko sati.

˝Obzirom na kompleksnost same organizacije i potrebe osiguranja visokog stupnja sigurnosti za sve učesnike u saobraćaju, pojedine dionice javnih cesta kojima utrka prolazi tog će dana biti djelomično ili u potpunosti zatvorene, te će se saobraćaj odvijati prema posebnoj regulaciji koju će koordinirati predstavnici Ministarstva unutarašnjih poslova Tuzlanskog kantona uz redarsku službu organizatora.

Tokom odvijanja maratona u periodu od 09:00 – 13:00 časova za saobraćaj će biti zatvorene Sjeverna i Južna saobraćajnica, te veći dio ulica u užem dijelu grada, uz postepenu normalizaciju saobraćaja nakon prolaska učesnika maratona.

Tokom odvijanja navedene sportske manifestacije otežano će se odvijati saobraćaj sljedećim ulicama: Kulina bana, 2. tuzlanske brigade, Maršala Tita, 15. maja, Sarajevska, Mehmedalije Maka Dizdara, Bulevar 2. korpusa Armije BiH, ZAVNOBIH-a, Šetalište Slana banja, Džindić Mahala, Obala Zmaja od Bosne, Bosne Srebrene, Mitra Trifunovića Uče, Husinskih rudara, Nikole Tesle, Industrijska, Bukinjska, 21. decembra, Fra Blaža Josića, Proleterskih brigada, 18. hrvatske brigade, Rudarska, Muhameda Hevaija Uskufija i Ludviga Kube.

Mole se građani da u navedenom periodu izbjegavaju korištenje automobila, planiraju svoje putovanje unaprijed za navedeni dan, te za strpljenje i razumijevanje.

Neovisno o privremenoj regulaciji saobraćaja koja će biti na snazi toga dana, hitne službe i sva vozila koja imaju za cilj brigu o sigurnosti i zdravlju stanovnika bit će propuštena uz povećane mjere osiguranja˝, saopšteno je iz JKP ‘Saobraćaj i komunikacije’ d.o.o. Tuzla.

(TIP/Foto: FB)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.