UKC Tuzla: Uručene zahvalnice i priznanja pravnim i fizičkim licima za uspješnu saradnju i doprinos u unapređenju uslova boravka onkoloških pacijenata

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prof. dr. Šekib Umihanić uručio je specijalna priznanja i zahvalnice donatorima i izvođačima radova koji su učestvovali u realizaciji projekta rekonstrukcije i adaptacije polikliničkog dijela sa Dnevnom bolnicom Klinike za onkologiju i radioterapiju i Klinike za hematologiju i transplantaciju matičnih ćelija hematopoeze.

Podsjećanja radi, zahvaljujući incijativi Udruženja onkoloških pacijenta oboljelih od karcinoma dojke i uz veliki angažman svih donatora i investitora, a prije svih kompanije Deling i Fondacije tuzlanske zajednice zajedno sa gospodinom Mirzom Mustafagićem, realizovan je projekat rekonstrukcije i adaptacije polikliničkog dijela sa Dnevnom bolnicom Klinike za onkologiju i radioterapiju i Klinike za hematologiju i transplantaciju matičnih ćelija hematopoeze.

U svom obraćanju prisutnima, direktor Umihanić se zahvalio svima i istakao značaj realizacije pomenutog projekta u cilju unapređenja zdravstvene zaštite onkoloških pacijenata.

“Ovaj projekat nije samo značajan za našu Ustanovu, on predstavlja novu nadu i radost za mnoge onkološke pacijente koji se suočavaju s teškim izazovima. Vaša podrška omogućila je unapređenje uslova liječenja, stvaranje ugodnijeg ambijenta za naše pacijente i pružanje kvalitetnije zdravstvene zaštite. Želim vam da se u vašem poslovanju susrećete s uspjesima i pozitivnim rezultatima. Vi ste, svojim trudom i zalaganjem, postali naši saveznici u ovoj plemenitoj misiji. Vaša podrška u ovoj humanoj misiji ne pomaže samo Ustanovi, ona izravno utiče na živote onih koji se suočavaju s teškim dijagnozama, pružajući im novu nadu i snagu. U ime svih pacijenata, njihovih porodica i zaposlenika našeg kliničkog centra, zahvaljujem vam na vašoj predanosti i humanosti”, rekao je u svom govoru prisutnima direktor UKC Tuzla, prof. dr. Umihanić.

Direktor Umihanić je ovom prilikom prisutne upoznao i sa procedurom nabavke linearnog akceleratora koji bi u roku od 6 mjeseci trebao biti isporučen i instaliran u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. On je također kazao da trenutno na listi čekanja za radioterapiju se nalazi 170 pacijenata koji čekaju između 4 do 5 mjeseci na sprovođenje terapije. Također je upoznao prisutne da je u povodu rješavanja tog problema posjetio zdravstvene centre u koje su upućivani pacijenti iz UKC Tuzla kako bi ih zamolio da povećaju broj pacijenata koje bi primili na radioterapiju.

Na dodjeljenom priznanju i zahvalnici u ime svih udruženja žena onkoloških pacijentica obratila se gospođa Murisa Bričić predsjednica Udruženja „Nismo same“ Gračanica.

“Počašćena sam što sam dobila priliku da u ime šest udruženja žena koje se bore sa karcinomom dojke i ostalim karcinomima mogu da se zahvalim svima koji su pomogli da se dnevne bolnice i Klinike za onkologiju i radioterapiju i Klinike za hematologiju i transplantaciju matičnih ćelija renoviraju, opreme i urede tako da se onkološki pacijenti nikad više ne osjećaju “otpisanim”. Hvala svima koji su učestvovali u ovom projektu i hvala menadžmentu UKC Tuzla i direktoru, dr. Umihaniću što nije zaboravio na našu prvu inicijativu i početni rad vezano za Dnevnu bolnicu”, rekla je Bričić.

Pored Udruženja onkoloških pacijentica specijalno priznanje dodjeljeno je i kompaniji Deling, Fondaciji tuzlanske zajednice i Mirzi Mustafagiću.

Direktor kompanije Deling, Edin Delić u svom govoru posebno se osvrnuo na sve investitore i istakao zahvalnost svim pravnim i fizičkim licima koji su se na poziv Delinga odazvali i bez razmišljanja uzeli svoje učešće u skladu sa svojim mogućnostima.

U ime Fondacije tuzlanske zajednice priznanje za uspješnu saradnju i izuzetan doprinos u unapređenju JZU UKC Tuzla preuzeo je Ismet Sokoljanin, direktor Odjela za filantropiju i partnerstva u Fondaciji tuzlanske zajednice.

“Odazvali smo se na inicijativu Mirze Mustafagića koji je pokrenuo oko četiri hiljade ljudi i društveno odgovornih kompanija i firma. Uspostavili smo saradnju sa Deling Investom i drago nam je da smo bili dio ove plemenite priče. Zadovoljstvo nam je da su sadašnji uslovi onkološke klinike UKC Tuzla onakvi kako jesu i da svi oni koji se lijece od malignih bolesti imaju dobre uslove”, rekao je Sokoljanin i zahvalio se direktoru Umihaniću na dodjeljenom priznanju i zahvalnici.

(TIP)

Komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.