Prof. dr. med. sc. Fuad Pašić iz UKC-a Tuzla: Barijatrijska hirurgija izaziva veliko interesovanje stručne javnosti

Prof. dr. med. sc. Fuad Pašić, abdominalni hirurg Klinike za hirurgiju UKC Tuzla, kao pozvani predavač učestvovao je na 12. međunarodnom kongresu o medicini usmjerenoj prema osobi.

Kongres je održan u Zagrebu, u organizaciji Međunarodne mreže medicine usmjerene prema osobi, te uz suorganizaciju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Zagrebačkog instituta za kulturu zdravlja i ŠNZ „Andrija Štampar“.

Međunarodna mreža medicine usmjerene prema osobi unazad 15 godina promiče usmjerenu medicinu, te kroz brojne aktivnosti okuplja najuglednije međunarodne institucije i organizacije, uz stalnu saradnju sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom.

Ove godine glavna tema kongresa bila je „Totalno zdravlje i totalna skrb“, koja slijedi najnovije trendove u medicini i zdravstvu u svijetu.

Prof. dr. Fuad Pašić je izlagao rad na temu “Liječenje gojaznosti u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla”.

Tokom mjeseca oktobra, prof. dr. med. sc. Fuad Pašić je bio pozvai predavač i na prvom crnogorskom kongresu posvećenom podizanju svijesti o rizicima gojaznosti, koji je održan u Budvi, u organizaciji Crnogorskog udruženja za proučavanje gojaznosti.

Cilj organizatora je bio ukazati na činjenicu da gojaznost poslednjih nekoliko decenija poprima pandemijski karakter u svijetu.

Na kongresu posvećenom gojaznosti učestvovovao je veliki broj eminentnih stručnjaka iz oblasti endokrinologije, pedijatrije, kardiologije, nefrologije, te hirurgije i onkologije.

Prof. dr. med. sc. Fuad Pašić je imao pozvano predavanje na temu “Barijatrijska hirurgija juče, danas, sutra – Gdje smo sa barijatrijskom hirurgijom u UKC Tuzla”.

Pomenuta predavanja prof. dr. med. sc. Fuada Pašića su izazvala veliko interesovanje učesnika pomenutih kongresa.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.