Konaković: Dodikovo putovanje u Rusiju je njegova poruka koju EU napokon mora shvatiti

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković izjavio je danas u Sarajevu da je putovanje Milorada Dodika u Rusiju njegova poruka Briselu koju Evropska unija napokon mora shvatiti.

– U EU moraju konačno otvoriti oči i ne mogu više kažnjavati sve građane BiH i sve nas koji smo proevropski orijentisani i činimo sve da stignemo na to odredište – istakao je Konaković.

Dodikovo prisustvo na Samitu BRICKS-a nazvao je fiktivnim jer on tamo nema mogućnost da bilo šta konkretno napravi osim skupljanja poena kod nekih glasača.

Konaković je poručio da Brisel ima veći problem nego BiH ako ne može shvatiti da tolerisanje Dodikovog ponašanja i kažnjavanje svih u BiH pomaže direktno ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

(TIP/Izvor: Fena/Foto: Amer Kajmović)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.