Lakić: Energetski sistem FBiH je stabilan, ali treba ga dodatno ojačati

Energetski sistem Federacije Bosne i Hercegovine je stabilan, ali treba ga dodatno ojačati, izjavio je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić povodom posjete Termoelektrani Tuzla, rudniku Kreka i sindikatima rudnika.

– Energetski sistem Federacije BiH je stabilan, ali mi znamo da možemo i moramo da ga dodatno ojačamo. Da bismo to postigli potrebna je maksimalna posvećenost svih kompanija i institucija  uključenih u energetski sistem. Posjetom rudniku Kreka i termoelektrani Tuzla, jasno im je poručeno šta se od njih očekuje. Rudnik Kreka mora pojačati proizvodnju uglja a termoelektrana sigurnost sistema i efikasnost u radu – rekao je Lakić  i dodao da prve rezultate očekuje već u narednih mjesec dana.

S predstavnicima sindikata rudnika saglasio se da je urađeno dosta u proteklom periodu, kao i da  treba uložiti dodatne napore da bi napredak dodatno bio ubrzan, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industije.

– Naš odnos sa sindikatom se zasniva na povjerenju i otvorenosti. Trenutno stanje treba popravljati i na tome će obje strane raditi – kaže ministar i dodaje da je osnovni interes Ministarstva da energetski sistem Federacije BiH u narednom periodu bude što stabilniji i funkcionalniji.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.