Foto: Lugavić prisustvovao obilježavanju osme godišnjice Inicijativne grupe „Aktivno starenje“ Dragunja

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić prisustvovao je obilježavanju 8. godišnjice Inicijativne grupe “Aktivno starenje” Dragunja, koje je okupilo osobe treće životne dobi koje svojim radom čine život u zajednici ljepšim i ugodnijim, čime se dodatno osnažuje zajednica i doprinosi kvaliteti života svih njenih članova.

„U proteklih osam godina uradili ste mnogo, i svaki put kada dođem ovdje, vidim da je sala sve punija i ljepša. Projekat Aktivnog starenja je izvanredan i, po mom mišljenju, jedan od najboljih koje sam imao priliku vidjeti. Nastavit ćemo svesrdno podržavati ovaj projekat kako bismo bili partneri u unapređenju kvaliteta života osoba treće životne dobi. Svaka vam čast na druženju i svemu što radite – ovo je zaista lijepa i humana inicijativa,“ kazao je gradonačelnik Lugavić.

Također, gradonačelnik Lugavić se zahvalio predstavnicima Inicijativne grupe “Hvala vam na svemu što ste do sada uradili i hvala vam na svemu što ćete uraditi u budućem periodu i da zajedno uz uzajamno poštovanje i uvažavanje gradimo našu Tuzlu i Tuzlanski kanton i Bosnu i Hercegovinu jer smo to u ovom periodu pokazali da možemo i da znamo. Siguran sam da će nam svima u budućem periodu biti bolje.”, te je pozvao sve prisutne da nastave sa svojim aktivnostima jer svaka inicijativa koja promiče socijalnu povezanost i podršku među generacijama doprinosi izgradnji boljeg i kvalitetnijeg društva.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.