Foto: Gradonačelnik Lugavić podržao Festival harmonikaša “Sevdalinko harmonikom opjevana”

U Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, u ponedeljak je, gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić prisustvovao 6. Festivalu harmonikaša pod nazivom “Sevdalinko harmonikom opjevana”, prepoznatljivom muzičkom događaju koji je okupio znatan broj harmonikaša koji su svojim melodijama uveličali ovaj festival.

Gradonačelnik Lugavić ističući važnost ovakvih kulturnih manifestacija, iskazujući podršku, kazao je: “Svaka manifestacija koja promoviše kulturu, koja promoviše tradiciju i običaje, koja promoviše umjetnost je i više nego dobrodošla jer na takav način mi obezbjeđujemo budućnost Tuzle i budućnost Bosne i Hercegovine.”

Festival “Sevdalinko harmonikom opjevana” je okupio više od 70 talentovanih mladih harmonikaša iz svih zemalja regiona, koji su se svojim izvedbama potrudili da osvoje vrijedne nagrade i priznanja, ali i da na takav način uveličaju ovaj jedinstveni događaj posvećen sevdalinci i harmonici. Šesti po redu Festival koji organizuje  Udruženje građana “Eufonija” projekat je koji doprinosi zaštiti i promovisanju bogatog kulturnog naslijeđa sevdalinke, te je od velikog značaja ne samo za lokalnu zajednicu nego i za državu Bosnu i Hercegovinu ali i čitav region.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.