Policija otkrila nezakonite isplate ukupno 52.600 KM kredita, osumnjičen Banjalučanin i osam Tuzlaka

PU Banja Luka je tužilaštvu u ovom gradu podnijela izvještaje protiv Banjalučanina A. P, službenika jedne mikrokreditne organizacije, i osam Tuzlaka, zbog sumnje u brojne zloupotrebe prilikom uzimanja kredita.

A. P. se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja u stjecaju sa osam krivičnih djela falsifikovanje isprave, a J. I, B. I, E. D, B. Č, E. D, F. B, A. H. i I.Z, svi iz Tuzle, za obmane pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti u stjecaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave.

– A. P. se sumnjiči da je kao službenik mikrokreditne fondacije u Banjoj Luci u periodu od 9. avgusta 2023. godine do 21. marta 2024. godine zloupotrijebio svoj položaj i u namjeri stjecanja protivpravne imovinske koristi, izradio, ovjerio i priložio falsifikovanu dokumentaciju za klijente u cilju odobravanja kreditnih sredstava, i tako klijentima i MKO pričinio materijalnu štetu od 23.403 KM – navode u policiji.

Osam Tuzlaka se sumnjiči da su tokom novembra 2023. godine, te januara i februara 2024. godine, podnijeli zahtjeve za kredite u MKO u Banjoj Luci uz koje su priložili neistinite podatke i dokumentaciju, na osnovu kojih su im odobreni i isplaćeni krediti u ukupnom iznosu od 52.600 KM, piše Faktor.ba.

(TIP/Foto: Ilustracija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.