Poraz BiH od Mađarske u Zenici

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na stadionu “Bilino polje” u Zenici u ponedjeljak je, rezultatom 0:2, poražena od Mađarske u susretu četvrtog kola Grupe 3 A-divizije Lige nacija.

Izabranici Sergeja Barbareza bolje su otvorili susret, a Jusuf Gazibegović je već u prvoj minuti, nakon prodora u šesnaestercu protivnika, loptu uputio pored gola.

Gosti su preko Barnabasa Varge golu Nikole Vasilja zaprijetili u 10. minuti, ali je bh. čuvar mreže bio siguran. Vasilj je zaustavio i udarac gostiju nakon odbijene lopte poslije udarca iz ugla u 13. minuti susreta.

Već u narednoj minuti izglednu priliku na asistenciju Seada Kolašinca imao je Benjamin Tahirović, ali je njegov šut završio pored gola mađarskog čuvara mreže Denesa Dibusza.

Nakon što Taylor nije svirao prekršaj u korist BiH na sredini terena, u nastavku akcije zaprijetio je Rolan Sallai, ali nije bio precizan.

U 39. minuti goste je u vodstvo doveo kapiten Dominik Szoboszlai, na asistenciju Zsolta Nagyja.

U finišu prvog dijela priliku za domaću selekciju imao je kapiten Edin Džeko, ali je lopta nakon njegovog udarca završila iznad gola Mađarske. Prvo poluvrijeme završeno je vodstvom gostiju 0:1.

Prednost Mađara u 50. minuti nakon kaznenog udarca koji je skrivio Nail Omerović, preciznim udarcem s 11 metara udvostručio je Szoboszlai.

Priliku da smanji vodstvo Mađarske imao je Džeko u 54. minuti, ali je njegov šut glavom zaustavio Dibusz. Akteri situacije u 70. minutu bili su isti, a rezultat je ostao nepromijenjen.

Utakmicu na “Bilinom polju” sudio je Englez Anthony Taylor, a asistirali su mu sunarodnjaci Adam Nunn i Nick Greenhalgh, dok je četvrti sudija bio Darren England.

U drugom susretu Grupe 3 Njemačka je pobijedila Nizozemsku rezultatom 1:0. Njemačka je trenutno prvoplasirana u grupi sa deset bodova, slijede Nizozemska i Mađarska sa po pet, dok je selekcija BiH na četvrtoj poziciji s jednim osvojenim bodom.

(TIP/Izvor: Agencija Anadolija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.