Uvažena žalba Tužilaštva KS, ponovo će se suditi Asimu Sarajliću i ostalima

Kantonalni sud u Sarajevu uvažio je žalbu Tužilaštva Kantona Sarajevo na prvostepenu, oslobađaju presudu u predmetu Asim Sarajlić, Sabahudin Delalić i Muhamed Šehović. Optuženima će se ponovo suditi pred Općinskom sudom u Sarajevu.

Suđenje u predmetu “Asim Sarajlić i ostali” okončano je u februaru prošle godine. Tada je prvooptuženi Asim Sarajlić, bivši visoki funkcioner SDA, oslobođen optužbi za krivično djelo Davanje dara i drugih oblika koristi. Drugooptuženi Sabahudin Delalić i trećeoptuženi Muhamed Šehović također su oslobođeni optužbe. 

Sarajlić, Delalić i Šehović izjasnili da nisu krivi na početku suđenja u maju 2022. godine.

Sarajlić, Delalić i Šehović su bili optuženi da su od 20. do 25. februara 2020., prije izbora predsjednika Kantonalnog odbora SDA u Sarajevu, posredstvom Šehovića ugovorili sastanak s jednim od delegata izborne konvencije Velidom Tvrtkovićem. Sarajlić i Delalić su obećali Tvrtkoviću da će, koristeći stranački utjecaj, zaposliti njegovu suprugu ako bude glasao da Fikret Prevljak bude predsjednik sarajevske SDA, a ne načelnik općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, inače Prevljakov protukandidat.

(TIP/Izvor: Fena)

Komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.