Kantonalni sud Tuzla: Određen pritvor za pet osoba iz Gradačca

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca  i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za  pet osoba koje su osumnjičene za krivično djelo trgovina ljudima. Mjera pritvora je određena za Mustafu Suljića (31), Vladu Golubovca (30), Mustafu Ahmetovića (47). Elvisa Ahmetovića (23) i Ferida Ahmetovića (44), svi nastanjeni na području Gradačca.

˝Oni su su osumnjičeni da su u  periodu od maja 2022. do oktobra 2024. godine na području Gradačca,  u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi,  prisiljavali više djece i maloljetnih  osoba na prosjačenje, kao i  da su nekoliko punoljetnih osoba tjerali na prisilan rad i prosjačenje na određenim lokacijama˝, saopštio je hlasnogovornik Tužilaštva TK, Admir Arnautović.

Podsjećamo, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK su obavili preterese na više lokacija na području Gradačca, kada su osumnjičeni lišeni slobode, te su nakon kriminalističke obrade predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.

Istražne radnje su u toku.

(TIP/Foto: Ilustracija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.