Druga svjetska bronza za Eminu Sipović

Od 9. do 13. oktobra u Veneciji se održava Svjetsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i U21, na kojem učestvuje oko 2000 takmičara iz 109 država cijelog svijeta.

Emina Sipović osvojila je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Veneciji u kategoriji mlađih seniorki (U21) do 61 kg. Nakon slobodnog prvog meča, Emina je savladala predstavnice Nizozemske 2:0, Kolumbije 6:0, Ukrajine 3:0. 

U polufinalnom meču protiv Egipćanke Rahime Talbi (3:3), Emina se nije plasirala u finale zbog pravila prvog poena, ali je  dobila  priliku za repasaž i meč za bronzu koji je radila protiv predstavnice iz Australije, Iris Webb, te je pobjeđuje ubjedljivim rezultatom 7:1. 

Emini je ovo druga medalja sa svjetskog prvenstva, ali je osvojila i mnogobrojna odličja sa najvećih smotri iz cijelog svijeta za svoju domovinu BiH.

(TIP/Izvor: federalna.ba/Autor: Muhamed Bikić)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.