Na Krugu 99 najavljen protest intelektualaca i javnih ličnosti zbog Schmidta i presude Kovačević

Na današnjoj sesiji Kruga najavljena je veliku pres-konferencija 50 intelektualaca i javnih ličnosti. Ona će biti održana 17. oktobra u 17 sati preko puta zgrade OHR-a u Sarajevu. U znak protesta, kako navode, zbog upornog antibosanskog, antievropskog i antidemokratskog djelovanja visokog predstavnika u našoj zemlji Christiana Schmidta.

“Odluka da svojevoljno iskoristi autoritet institucije Visokog predstavnika kako bi nakon izrečenih šest presuda Evropskog suda za ljudska prava destruiasao predstojeću finalnu presudu u slučaju Kovačević dovoljan su razlog tome. A još više zbog njegove ključne intencije i otvorene namjere da trajno blokira izgradnju evropske, moderne bosanske države i obnovu nekonfliktnog društva”, kazao je Adil Kulenović, predsjednik Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99.

(TIP/Izvor: federalna.ba)

Komentar

  • krug 666 says:

    sami sebe proglasili intelektualcima, pa drugima sole pamet da su iznad svih, to su obična vango

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.