Kristian Novak dobitnik ovogodišnje nagrade „Meša Selimović“

Kristian Novak dobitnik je ovogodišnje nagrade „ Meša Selimović“, koja se, u okviru književnih susreta Cum grano salis u Tuzli, dodjeljuje za najbolji roman objavljen u protekloj godini na jezičkom govornom prostoru Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

Hrvatski pisac nagradu je dobio je za svoj roman „Slučaj vlastite pogibelji“. Odluka je to petočlanog regionalnog žirija, koji je birao između 5 romana koji su ušli u užu konkurenciju.

Riječ je o prestižnoj i jedinstvenoj nagradi na ovim prostorima, koja nosi ime jednog od najznačajnijih bosanskohercegovačkih pisaca, rođenog u Tuzli. Svečanom dodjelom nagrade, završeni su 23. književni susreti Cum grano salis, koji su i ovaj put, zahvaljujući bogatom sadržaju i gostovanju eminentnih književnika iz zemlje i regiona, opravdali status jedne od najznačajnije kulturnih manifestacije u regionu.

(TIP/Izvor: federalna.ba)

Komentar

  • Adem says:

    Zašto Berbić na Kameleonu pušta Neleta Karajlića izdajnika i kukavicu. Ima dovoljno srba koji to nisu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.