Na području Konjica pronađeno još jedno tijelo stradalo u poplavama

Na području Konjica je nađena još jedna žrtva prošlosedmičnih katastrofalnih polava, tako da se broj poginulih samo u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK) povećao na 21.

Pored 21 osobe koje su poginule u HNK-u, tri su poginule u Fojnici, tako da su do sada u Bosni i Hercegovini evidentirane ukupno 24 žrtve poplava.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić je za „Avaz“ potvrdio da je 21. žrtva u HNK-u nađena u Buturović Polju.

Na području Konjica su poginule četiri osobe, a 17 poginulih u polavama je iz Jablanice.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, u Jablanici se traga za tijelima još tri nestale osobe, a u Konjicu za jednom.

(TIP/Izvor: Beta/Foto: federalna.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.