Ambasada SAD: Razočaravajuće što je Klub Bošnjaka u Domu naroda PSBiH, predvođen SDA, odlučio blokirati rad

Razočaravajuće je što je Klub Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta BiH, predvođen Strankom demokratske akcije (SDA), ponovo odlučio da blokira rad ovog zakonodavnog doma, saopćila je danas Ambasada Sjedinjenih Država u BiH.

Kako se navodim ovakvo ponašanje je u suprotnosti sa tvrdnjama SDA da podržava jake i funkcionalne državne institucije BiH.

– To odražava destruktivno ponašanje drugih etnonacionalističkih stranaka koje su SDA i njeni partneri u bošnjačkom klubu Doma naroda osudili u prošlosti – poručuju uz Ambasade.

U saopćenju dalje stoji da svi konstitutivni narodi u BiH imaju pravo da koriste zaštitu predviđenu Dejtonskim mirovnim sporazumom, kao što je veto na vitalni nacionalni interes, ali to se jučer nije dogodilo.

– Umjesto toga, bošnjački klub jednostavno je odbio da se pojavi na poslu – kažu iz Ambasade.

-Bosna i Hercegovina ima jedinstvenu priliku za napredak ka evropskim integracijama, nešto što građani BiH žele i zaslužuju. To zahtijeva da se izabrani zvaničnici zemlje iz svih njenih konstitutivnih naroda pojave, rade svoj posao i rade na stvaranju bolje budućnosti za sve građane – navodi se u saopćenju.

(TIP/Izvor: Fena/Arhiva)

Komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.