Tuzlak Božo Stjepić prešao iz HDZ-a u SDA, pogledajte koliko je glasova dobio na izborima

Veliku pažnju javnosti privukla je činjenica da se na listi SDA u Tuzli našlo ime Bože Stjepića. Iako su politički prelasci postali uobičajena pojava, novost je da netko prelazi iz jedne u drugu nacionalnu stranku.

Naime, on je prije četiri godine bio na listi HDZ-a, a na ovim izborima sreću je okušao u SDA.

Međutim, sudeći po rezultatima, nije ostvario zapažen uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je stranka, prema posljednjim nepotpunim podacima, osvojila 5390 glasova, njegov doprinos nije bio velik. Nalazio se na 21. mjestu na listi i dobio svega 98 glasova. Manje glasova od njega imalo je samo pet kandidata s liste SDA, prenosi Dnevni avaz. 

Prema biografiji objavljenoj na službenoj stranici tuzlanske SDA, Božo Stjepić je po zanimanju medicinski tehničar.

Rođen je 1982. godine u Tuzli, gdje je završio srednju medicinsku školu. Bio je dugogodišnji kadetski i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u kuglanju. Godine 1999. bio je kadetski prvak BiH u kuglanju. Godine 2000. zauzeo je drugo mjesto u izboru sportaša godine u konkurenciji kadeta. Trenutno je zaposlen u Javnoj zdravstveno-nastavnoj ustanovi Dom zdravlja “Mustafa Šehović” Tuzla, stoji na službenoj stranici tuzlanske SDA.

(TIP/Foto: Klix)

8 komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.