Književni susreti „Cum grano salis“

U  četvrtak, 10. 10. 2024. godine, počinju 23. Književni susreti „Cum grano salis“, a završavaju se 12. 10. 2024. godine, dodjelom nagrade „Meša Selimović“ za najbolji roman objavljen u 2023. godini na govornom prostoru Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

Žiri u sastavu Semezdin Mehmedinović, predsjednik, Julijana Matanović, Emir Imamović, Igor Štiks i Pavle Goranović, odabrali su pet romana koji su ušli u uži izbor za dodjelu nagrade „Meša Selimović“. Tokom 23. Književnih susreta „Cum grano salis“ održat će se promocije pet nominovanih romana koji su ušli u uži izbor za dodjelu nagrade „Meša Selimović“.

U okviru programa 23. Književnih susreta „Cum grano salis“ bit će održana i promocija knjige Dragana Bursaća „Žuta kabanica“, te promocija publikacije „Lovorike za žensku glavu: Rodna dimenzija Književnog nagrađivanja u Bosni i Hercegovini“, autorica Adise Bašić i Ajle Demiragić. Održat će se Okrugli sto na temu „Nagrada Meša Selimović“, te dva In memoriama, posvećena  Abdulahu Sidranu i Hadžemu Hajdareviću. Program će bit obogaćen i jednom izložbom, pod naslovom „Dr. Isak Samokovlija – život u bjelom mantilu“.

Svečana ceremonija dodjele nagrade „Meša Selimović“ za najbolji roman objavljen u 2023. godini na govornom prostoru Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije održat će se 12.10.2024. godine u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla.

Ulaz na sve događaje je slobodan.

PROGRAM

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.