Video: Novi načelnik SDA u Gradačcu Hajrudin Mehanović: ‘Pobjedu posebno posvećujem našem premijeru Fadilu Novaliću’

Hajrudin Mehanović novi je načelnik Gradačca, a pobjedu je posvetio nekadašnjem premijeru FBiH i osuđeniku Fadilu Novaliću.

Kandidat SDA Hajrudin Mehanović pobijedio je Trojkinog Edisa Dervišagića u Gradačcu i Fadila Imširovića (BH Zeleni).

Dosadašnji gradonačelnik Edis Dervišagić je i čestitao pobjedu Mehanoviću, a onda se novi načelnik obratio javnosti izjavom na zvaničnom Facebook nalogu.

“Poštovani sugrađani, želim da se zahvalim na današnjem danu, jer nije bilo nikakvih incidenata. Izborni dan ste proveli kao praznik demokratije i pokazali svoju izbornu volju i dali povjerenje koalicija ‘Gradačac za sve’”, kazao je u uvodu Mehanović i nastavio:

“Čestitam svojim suparnicima na fer i korektnoj kapmanji”.

Za kraj je Mehanović pobjedu posvetio i bivšem premijer Federacije BiH Fadilu Novaliću.

“Posebno želimo da čestitam predsjedniku izbornog štaba i predsjedniku SDA, koji su pružili podršku tokom ove kampanje. I da ovu pobjedu posebno posvetim našem premijeru Fadilu Novaliću”.

Podsećamo, Novalić je osuđen za zloupotrebu položaja i ovlaštenja tokom nabavke stotinu respiratora iz Kine u vrijednosti 5,4 miliona eura nakon proglašenja vanredne situacije zbog pandemije korona virusa 2020. godine. Na izdržavanja zatvorske kazne bivši premijer FBiH otišao je u martu ove godine.

Prije njega u zatvoru je završio i bivši direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, kao i vlasnik firme „Srebrena malina“ Fikret Hodžić koji su u istom procesu osuđeni na šest, odnosno pet godina zatvora.

(TIP/Izvor: N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.