Dva horoskopska znaka u oktobru će jedva spajati kraj s krajem

Dok neki znakovi zodijaka uživaju u jesenskim bojama, mirisu kestena i toplog čaja, drugi će se, nažalost, suočiti s finansijskim problemima. Dok lišće pada, neki bankovni računi doći će do opasno niskih razina. Ako se prepoznate u jednom od ova dva znaka, možda je vrijeme da pripazite na potrošnju jer vas oktobar, nažalost, neće maziti u finansijskom smislu. Evo ko će morati brojati svaki fening.

Lav

Lavovi su poznati po tome što vole živjeti na visokoj nozi. Dok ostali znakovi kupuju praktične jakne za jesen, Lav će odabrati dizajnerski kaput s krznenim detaljima. Nažalost, oktobar donosi hladan tuš u njihov finansijski svijet. Lavovima je teško reći “ne” luksuzu, što znači da će se njihovi impulzivni troškovi – od fancy večera do online shopping ludila – brzo gomilati.

Kada Lav konačno shvati da mu je bankovni račun tanji od jesenskog povjetarca, moglo bi biti prekasno. Uprkos finansijskim problemima, Lav će i dalje nastojati zadržati dojam kraljevske veličine, makar jedva spajao kraj s krajem.

Strijelac

Strijelci su ljubitelji slobode, avantura i spontanih odluka, ali sloboda, nažalost, nije besplatna. U oktobru će ovaj pustolovni znak osjetiti kako se finansijska sloboda sve više steže. Putovanja, izlasci i spontanost Strijelčevi su osnovni sastojci života, no upravo će se ti mali “užici” zbrojiti i dovesti do toga da Strijelac, krajem mjeseca, broji sitniš za kafu.

Strijelci će možda početi oktobar s optimizmom, misleći kako će sve nekako ispasti u redu, no već sredinom mjeseca shvatit će da nije mudro živjeti u trenutku kad kreditne kartice gore. No, ne brinite – Strijelac će ipak nekako pronaći način da se izvuče iz svake finansijske avanture, makar na rubu bankrota.

Dok će neki znakovi s lakoćom ploviti finansijskim vodama ovog oktobra, Lavovi i Strijelci trebali bi pripaziti na svoje troškove. Zvijezde ih ne zovu na štednju, ali možda bi bilo pametno barem malo pripaziti – jer kraj mjeseca mogao bi donijeti nekoliko hladnih, neplaniranih iznenađenja, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Ilustracija/Index)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.