Lavrov i Medvedev pisali Dodiku: Hvale ga zbog suprotstavljanja Zapadu

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov i predsjednik partije Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev pisali su predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku. U odvojenim pismima koje je Dodik objavio na X-u, Lavrov i Medvedev ga hvale zbog suprotstavljanja Zapadu.

Navode da sa zabrinutošću prate kako “zapadni akteri ruše dejtonske principe unutarnjeg uređenja Bosne i Hercegovine i pokušavaju skratiti”, kako su napisali, “neotuđiva ustavna prava konstitutivnih naroda. Vidi se da se prije svega na udaru nalazi RS, Vi osobno i Vaši suradnici jer branite zakonite i međunarodnim pravom zajamčene interese srpskog naroda i dajete otpor neokolonijalnoj politici Zapada”, navedeno je, među ostalim, u pismima koje su Lavrov i Medvedev poslali Dodiku.

(TIP/Izvor: federalna.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.