U Gradskoj upravi razgovarano o projektima za smanjenje energetskog siromaštva u Tuzli

U Gradskoj upravi Tuzle održan je sastanak s predstavnicima Centra za ekologiju i energiju Tuzla i JU Centar za socijalni rad Tuzla na kojem su razmatrani koraci za realizaciju mjera iz Strategije za smanjenje energetskog siromaštva.

Fokus razgovora bio je na projektima koji će povećati energetsku efikasnost i olakšati pristup održivim izvorima energije uz poseban fokus na podršku socijalno ugroženim građanima.Tokom sastanka istaknuta je važnost zajedničkog djelovanja i kontinuirane saradnje kako bi se poboljšao kvalitet života građana i smanjili troškovi energije, uz očuvanje ekološke ravnoteže.

Gradonačelnik Lugavić naglasio je opredijeljenost Gradske uprave Tuzle ka stvaranju uslova za pravednu energetsku tranziciju, koja će doprinijeti smanjenju troškova energije za domaćinstva i smanjenju emisije štetnih gasova. U tom kontekstu, razgovarano je o konkretnoj implementaciji projekata koji će olakšati pristup obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti u domaćinstvima s niskim prihodima.

Sastanak je završen dogovorom o nastavku zajedničkih aktivnosti i projektima koji će unaprijediti kvalitet života građana Tuzle, uz jačanje ekološke održivosti.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.