Foto: Gradonačelnik Lugavić posjetio naselje Piskavica, gdje su završeni radovi na izgradnji vodovodne mreže

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić i pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, dr. sc. Miralem Mulać, posjetili su naselje Piskavica. Ovaj važan infrastrukturni projekat, kojim je izgrađeno 2.100 metara vodovodne mreže, finansiran je iz Budžeta Grada Tuzle u iznosu od 200.000 KM.

Gradonačelnik Lugavić ističući značaj ovog projekta za građane, kazao je: „Završetkom ovog projekta osigurano je adekvatno i kontinuirano snabdijevanje vodom za stanovnike naselja Piskavica. Postavili smo  dva punktna postrojenja za pojačavanje pritiska kako bismo obezbijedili optimalne uslove za vodosnabdijevanje.“

Pored radova u Piskavici, gradonačelnik Lugavić je najavio nastavak infrastrukturnih projekata, posebno u oblasti širenja vodovodne mreže. „U toku su radovi na širenju vodovodne mreže u naseljima Srednja, Gornja i Donja Grabovica, a od Simin Hana prema Gornjoj Tuzli radimo na još jednoj važnoj dionici. Shodno raspoloživim sredstvima, planiramo proširenje mreže i prema visinskim zonama, uključujući Obodnicu, Breške i Dokanj.“

Gradonačelnik Lugavić je istakao da, iako su dosadašnji projekti značajni, pred Gradskom upravom je još mnogo posla na unapređenju komunalne infrastrukture. „Potrebno je oko 15 miliona KM za rješavanje problema vodosnabdijevanja u visinskim zonama, uključujući Breške, Obodnicu, Avdibašiće, Dragunju, Dokanj i Crno Blato. Glavni projekat će uskoro biti završen, a od nadležnog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona dobili smo simboličnih 350.000 KM za početak radova prema Breškama. Nažalost, tražili smo 2,8 miliona KM, ali naše potrebe nisu prepoznate u punom kapacitetu,“ dkazao je gradonačelnik Lugavić.

Grad Tuzla će nastaviti tražiti sredstva od viših nivoa vlasti kako bi se što prije riješili problemi vodosnabdijevanja u svim dijelovima grada. „Razumijemo potrebe naših građana i učinit ćemo sve da obezbijedimo potrebna sredstva za poboljšanje uslova života,“ kazao je gradonačelnik Lugavić.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.