Foto: Gradonačelnik Tuzle u radnoj posjeti MZ Kiseljak gdje se izvode radovi na sanaciji ceste prema Husinu

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić i pomoćnikom gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, dr. sc. Miralem Mulać, posjetili su  Mjesnu zajednicu Kiseljak, gdje su obišli radove na rekonstrukciji i sanaciji ceste koja vodi prema Husinu. Ovaj važan infrastrukturni projekat privodi se kraju, a obuhvata sanaciju 650 metara puta, ukupne vrijednosti 300.000 KM.

„Još jedan značajan infrastrukturni projekat u našoj Mjesnoj zajednici Kiseljak privodimo kraju. Riječ je o rekonstrukciji i sanaciji ceste na potezu od Kiseljaka prema Husinu. Uvidom na terenu i u razgovoru s građankama i građanima ove mjesne zajednice, ustanovili smo hitnu potrebu za sanacijom ovog puta, koji je bio znatno oštećen. Ovim projektom unaprijedit ćemo kvalitet i sigurnost saobraćaja u Mjesnoj zajednici Kiseljak“, kazao je gradonačelnik Lugavić.

Radovi su započeli prije 20 dana, a prema riječima izvođača, ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, očekuje se završetak za 20 do 30 dana, iako je ugovoreni rok za završetak radova 90 dana.

Gradonačelnik Lugavić je istakao da Grad Tuzla nastavlja s intenzivnim radovima na izgradnji i sanaciji komunalne infrastrukture širom grada. „Trenutno radimo na velikom broju putnih dionica, a povoljna vremenska prognoza nam omogućava da realizujemo što veći dio Budžeta i završimo što više projekata, ne samo vezanih za putnu, već i za vodovodnu infrastrukturu, ali i druge projekte“.

U narednim sedmicama planirano je proširenje vodovodne mreže u Srednjoj, Gornjoj i Donjoj Grabovici, kao i nastavak radova na sanaciji puta i vodovodne mreže u Batvi. Pored toga, uskoro će biti potpisan ugovor za izgradnju kružnog toka na Slatini, kod zgrade Soda So.

Također, gradonačelnik Lugavić je kazao da je Grad Tuzla aplicirao putem javnih poziva za 12-13 projekata prema Federalnim ministarstvima, s ciljem poboljšanja komunalne infrastrukture i kvaliteta života građanki i građana. Ovi projekti planirani su za realizaciju naredne godine, nakon završetka zakonskih procedura, što uključuje raspisivanje tendera i izbor izvođača.

„Nadamo se da ćemo uspjeti na velikom broju tih projekata, čime ćemo unaprijediti kvalitet života u svim segmentima, od komunalnih usluga do kulture i sporta,“ kazao je gradonačelnik Lugavić.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.