GO PDA Tuzla: Donju Tuzlu opasala guja i to troglava!

Gradski odbor PDA Tuzla prvi i jedini put javno daje podršku DF-u i NL Sloboda jer su konačno priznali ono što smo svi znali. Javnom podrškom SDA-ovim kandidatima u Tuzli i Banovićima, sve su maske pale, i to sada potpuno javno, a ne samo tajno.

Saopštenje za javnost GO PDA Tuzla prenosimo u cjelosti:

˝Car je go, a kao što Mjesec neodvojivo kruži oko Zemlje, tako i DF neodvojivo kruži oko svoje zvijezde vodilje—SDA. Matematika koju su skrojili je jednostavna: DF i takozvana Nezavisna lista Sloboda zaduženi su da na sve moguće načine zavedu građane Tuzle, odvuku određeni broj glasova, a zatim te mandate stave na raspolaganje SDA-u Tuzle. Time bi SDA konačno ostvario svoj višedecenijski san da zavlada Tuzlom. Ova priča se odvija širom TK i Federacije BiH.

Građani TK, a posebno Tuzle, kao i cijele BiH, sada jasno vide da DF nema niti vlastito mišljenje, niti stavove, niti obraz. Oni su u suštini samo podružnica SDA. Lažnim narativima o građanskoj BiH, multietničnosti i drugim praznim obećanjima pokušavaju prikupiti još koji glas, kako bi nakon izbora sve stavili na raspolaganje SDA-u, ne bi li ovladali Tuzlom i drugim gradovima i opštinama na lokalnim izborima, kao što su to uradili na opštim izborima u TK i Federaciji BiH.

Pokornost, podrška i slijepa poslušnost koju DF pokazuje u svom kruženju oko SDA potvrđuje se kroz podršku tzv. „multietničkim“ kandidatima SDA za gradonačelnike i načelnike Tuzle, Banovića, kao i drugih opština i gradova u BiH.

Posebno treba istaknuti “kukavičje jaje” SDA iz Tuzle, poznato kao Nezavisna lista Sloboda, koje je očigledno stvorila i na izbore poslala sama SDA. Radi se o tzv. “SDA Tuzla – Listi B.” Zajedno sa DF-om, ova lista pokušava oteti još koji glas i staviti ih na raspolaganje ljudima koji su zvanično osumnjičeni za namještanjem tendera za linerani akcelerator na UKC-u Tuzla.

Zamislite šta bi ti ljudi učinili našem gradu kada bi ga se domogli. Sve što danas vidimo u opštinama i gradovima gdje se hapse korumpirani lokalni SDA načelnici bilo bi dječija igra u poređenju sa pljačkom i uništavanjem resursa Tuzle.

GO PDA Tuzla poziva građane da više ne nasjedaju na trikove “troglave guje” i da shvate da je svaki glas za DF i NL Sloboda zapravo glas za SDA-ove laži i prevare.

PDA daje punu podršku gradonačelniku Lugaviću na predstojećim izborima za gradonačelnika. Na izborima za Gradsko vijeće, PDA će putem svoje liste i glasova koje dobije od građana stati u odbranu poštenja, odgovornosti i prosperiteta naše Tuzle i cijele BiH˝.

(TIP/Lokalni izbori 2024.)

8 komentara

  • tra la la says:

    trla baba lan da joj prođe dan

  • qurzoglava says:

    dobro da nije qurtzoglava, ša oćeet vi u tz drđite se banovića tamo ste nastali tamo se borite

  • ne ljuta guja says:

    dok vi razgklabe o tz guja vam guta vaše banoviče, tuzla je bila i ostala spd, eto vam guje u banovičima tamo se igrajte gujew i štapa

  • za sve nas osim njih says:

    tz opasala guja a vas huja jer gubite banovice

  • neustrašivi says:

    sve tačno što PDA iznosi u javnost svaki glas za DF i NL Sloboda je glas za SDA.

  • Doa075 says:

    prvi put i oni pametno da napisu, naravno da je NL Sloboda filijala SDA pod palicom Smaje Mandze, kao i narandzasta mafija prevodjena dvojcem Mesalic- Begic

  • gujara says:

    u pravu su gujari, ali svojevremeno gujar-i iz susjednog grada nisu opasali donju tuzlu već metnuli glavu na gradinu i svoje gujare doveli na gradinu tj na brdo iznad tuzle, sdfa užas a ovi još gori

  • bogić says:

    reko begović (manjerno pogrešno, zna se na koga se odnosi) da će opet ako zatreba u šum pa mitraljezom isto ko sef, trebalo je nekid dan dok je bio sa naranđastima na brdu stara majevica zauteti polođaj

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.