Banovići: Vlada TK (Direkcija cesta TK) finansirat će asfaltiranje  ceste „Kamen-Glavica“ u MZ Tulovići

Između općine Banovići i Javne ustanove „Direkcija regionalnih cesta TK“ potpisan je sporazum o rehabilitaciji cestovne mreže na području Mjesne zajednici Tulovići. Sporazum se odnosi na realizaciju projekta „Asfaltiranje dionice Kamen-Glavica“, čija je dužina nešto preko 970 metara. Vrijednost projekta je 230 hiljada 670 konvertibilnih maraka i isti će se finansirati iz  Budžeta TK. Sporazum su potpisali načelnik općine Banovići dr. Bego Gutić i direktor Direkcije Zijad Omerčić.

Općina Banovići kao upravitelj lokalnih i nekategorisanih cesta izdat će sve potrebne suglasnosti Direkciji regionalnih cesta TK, te imenovati kontakt osobu koja će koordinirati sa predstavnicima Direkcije pri realizaciji projekta. Direkcija će u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama izvršiti izbor najpovoljnijeg ponuđača, sklopiti ugovor o izvođenju radova i vršiti nadzor nad izvođenjem. Krajnji rok za realizaciju projekta bit će prilagođen dinamici izvođenja radova.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.