GO DF Tuzla: ‘Umjesto lažnih saopštenja o DF-u, SDP gospodari grada pustite građanima grijanje!’

Tarifnim pravilnikom Centralnog grijanja Tuzla definisano je da sezona grijanja može početi najranije 1.oktobra, ako se mjerenjem ustanovi da temperatura zraka, mjerena tri dana uzastopno, u 21 sat iznosi 12 stepeni. Šta da očekuju građani kada se to desi prije 1.oktobra?

˝Svjedoci smo da se temperature tokom noći posljednjih sedam dana spuštaju ispod 10 stepeni. 27 000 korisnika sistema centralnog daljinskog grijanja u Tuzli se doslovno smrzava. Hladnoću najteže podnose naši najstariji i najmlađi sugrađani˝, navode iz Gradskog odbora Demokratske fronte Tuzla.

Kako su istakli, ovo je situacija koja se u prijelaznom periodu godinama ponavlja u Tuzli. Krajnje je vrijeme da  Gradsko vijeće Tuzla i menadžment JKP Centralno grijanje pronađu rješenje i omoguće cjelogodišnje funkcionisanje centralnog grijanja  na sasvim dovoljnom niskom režimu u ovakvim i sličnim situacijama.

˝Uvažavajući činjenicu da Termoelektrana i Centralno grijanje Tuzla tehnički grijanje mogu isporučivati tokom cijele godine, stiče se dojam da nekome nedostaje dobre volje! U međuvremenu i dok čekamo izmjene  Pravilnika koji nam „ne dozvoljava pristup grijanju“ od menadžmenta Centralnog grijanja Tuzla tražimo da promptno započnu program probnog grijanja u noćnim satima˝, saopćili su iz Gradskog odbora Demokratske fronte Tuzla.

(TIP/Lokalni izbori 2024.)

Komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.