Foto: Ideja za brzi ručak: Zapečena tjestenina na 7 načina, imamo top recepte

Tjestetina je jedna od najomiljenijih namirnica, pa ne čudi da se i najčešće priprema, posebno kada trebamo brz obrok. Osim pripreme s umacima, jednoj je verziji teško odoljeti, a to je zapečena tjestenina. Brzo je gotova, a pečenjem jelo postaje kremastije i hrskavije. Možete kombinirati razne sastojke, pa i izmisliti svoj recept ovisno o tome što imate u kuhinji. Ovo su naši prijedlozi koje svakako preporučujemo da isprobate!

1. Zapečena tjestenina s lukom i sirom

Tjestenina inspirirana francuskom juhom od luka, a ovaj će vas kremasti recept oduševiti. Pogledajte ga ovdje

2. Zapečena tjestenina (bez sira)

Vrlo blago jelo koje možete jesti i toplo i hladno, a potrebno vam je nekoliko sastojaka: tjestenina, jogurt, mlijeko, jaja i začini. Isprobajte recept

3. Zapečene mašnice sa špinatom

Uz špinat ovo je jelo još kremastije, a možete dodati više ili manje sira ili drugih sastojaka po želji. Isprobajte recept

4. Zapečena tjestenina s brokulom

I ova je tjestenina obogaćena povrćem, a mogla bi se svidjeti i onima koji inače nisu ljubitelji brokule. Evo recepta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Zapečena pašta s tunom

Ako volite brzu tjesteninu s tunom, obožavat ćete ovu zapečenu verziju. Mozzarella sir daje jelu blag okus i kremastu teksturu, a sve je gotovo u manje od sat vremena. Recept je ovdje

6. Zapečena tjestenina sa sirom, češnjakom i senfom

Još jedno jednostavno jelo od sastojaka koji se odlično nadopunjuju – od sira, češnjaka, senfa i mlijeka radi se umak koji se prelijeva preko tjestenine. Jednostavno, zar ne? Isprobajte recept

7. Zapečena tjestenina s tikvicama, šunkom i kukuruzom

Recept u kojemu se možete poigrati sa sastojcima, a i potrošiti namirnice koje imate u hladnjaku. Mi baš volimo ovu verziju, isprobajte je i vi. Evo recepta

(TIP/Izvor: Index.hr/Foto: Shutterstock)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.