Američki reper Sean ‘Diddy’ Combs uhapšen nakon optužbi za seksualni napad

Američki reper Sean “Diddy” Combs uhapšen je u New Yorku nakon optužbi za seksualni napad, objavili su tužioci u ponedjeljak navečer.

Optužnica bi trebala biti objavljena u utorak, rekao je okružni tužilac Damian Williams.

Combs, poznat po hitovima poput “Bad Boy for Life” i “I’ll Be Missing You”, bio je pod lupom od prošle godine, suočen sa više građanskih tužbi za silovanje i zlostavljanje.

U saopćenju u koji je uvid imala dpa, Combsov advokat Marc Agnifilo nazvao je optužbe “nepravednim gonjenjem” od strane američkog tužilaštva.

Combs je sarađivao s vlastima i dobrovoljno je otputovao u New York očekujući optužbe, rekao je Agnifilo.

– On je nesavršena osoba, ali nije kriminalac – rekao je Agnifilo, opisujući Combsa kao “muzičku ikonu, preduzetnika koji je sve sam napravio, porodičnog čovjeka punog ljubavi i dokazanog filantropa”.

U martu su američki istražitelji pretražili Combsove domove u Los Angelesu i Miamiju.

CNN je u maju objavio video na kojem se vidi kako Combs napada svoju tadašnju djevojku, pjevačicu Cassie Venturu, u hotelu 2016. Nakon snimka, 54-godišnji reper se javno izvinio.

(TIP/Izvor: Fena/Foto: Ilustracija/Fena/EPA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.