Nešić: Blokirat ćemo rad Vijeća ministara dok se ne imenuje direktor SIPA-e

Ministar odbrane BiH Zukan Helez kazao je da je kolegij Vijeća ministara BiH skinuo s dnevnog reda tačku o imenovanju novog direktora SIPA-e, a o čemu se danas trebalo glasati na sjednici.

– To smo uradili  s obzirom na informacije da je Slobodan Radinković na Sky aplikaciji. Također smo nezvanično dobili podatke da je on dio kriminalnog miljea. On je također trećerangirani i to su sve razlozi zašto ga nismo htjeli podržati – kazao je Helez.

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić koji je predložio Radinkovića za direktora SIPA-e, kazao je da neko pokušava da “obezglavi” SIPA-u.

– To što je rekao Helez nije istina. Ne postoje nikakve informacije da je on pripadnik bio kakvog kriminalnog miljea. On je usaglašeni prijedlog srpskog naroda – kazao je.  

Na pitanje zašto je predložio trećerangiranu osobu, a ne prvorangiranu, Nešić je kazao da je to njegovo diskreciono pravo te da je prije toga pregledao biografije svih kandidata, gdje je uvidio da je Radinković cijeli radni vijek u službi.

–  Ukoliko ne dođe do dogovora, ovo vodi u blokadu Vijeća ministara BiH. Dok se ne riješi pitanje direktora SIPA-e, nećemo imenovati nikoga na nivou BiH – zaključio je Nešić nakon sjednice Vijeća ministara BiH.   

(TIP/Izvor: Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.