Foto: Gradonačelnik Tuzle otvorio 16. Međunarodne susrete raftera na Panonskim jezerima

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić je otvorio 16. Međunarodne susrete raftera BiH i regiona, koji su održani na Panonskim jezerima u Tuzli, u organizaciji Raft kluba Tuzla Raftlook 2024. Manifestacija simbolizuje završetak sezone raftinga u regiji.

“Ova manifestacija se dešava danas u našoj prelijepoj Tuzli, na našim Panonskim jezerima, gdje imamo čast ugostiti posjetitelje iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i cijele Bosne i Hercegovine. Danas smo ovdje da se družimo i obradujemo mnoge naše mališane koji uživaju u vožnji rafting čamcima na našem prvom Panonskom jezeru. Iako je dan tmuran i oblačan, uspjeli smo ga uljepšati uz druženje, pjesmu, ples i muziku. Ponovo smo pokazali da Tuzla ima posebno mjesto u srcima svih ljudi, da je grad otvorenosti, velikog srca i bogatstva različitosti,” kazao je gradonačelnik Lugavić.

Također, gradonačelnik Lugavić je istaknuo da Tuzla uvijek predstavlja model jedinstva kulturnih različitosti. “Još jednom smo pokazali da to samo Tuzla može, da je Tuzla otvoreni grad svih ljudi, grad velikog srca i bogatstva različitosti.”

Pored vožnje čamcima na Panonskom jezeru, gosti su imali priliku uživati u bogatoj ponudi hrane i pića, čime je događaj dodatno obogatio sveukupno iskustvo.

(TIP)