Gradačac: Mehmed Selimović (33) koristeći željeznu šipku i betonski blok ubio stariju ženu

Hazima H. Osmanhafizović (74) je ubijena u subotu oko 19:40 sati u naselju Požarike u Gradačcu. Ubica je Mehmed Selimović (33) iz Zeljinje koji je priveden u službene prostorije PU Gradačac.

˝M.S. (33) iz Gradačca koji je lišen slobode je osumnjičen da je najvjerovatnije koristeći željeznu šipku i betonski blok nanio povrede u predjelu glave starijoj ženi, H.H (74) iz Gradačca, te je od posljedica povređivanja žena preminula. Tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela preminule, te naredbu za vađenje krvi i urina od osumnjičene osobe. U toku su sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za događaj˝, istakao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Navodno, riječi je o muškarcu sklonom nakoticima, koji ima psihičkih problema. Iz policijskih izvora se saznaje da je Selimović ženu usmrtio u prisustvu jednog mladića koji je u ovom predmetu svjedok, a ne osumnjičeni.

˝Oko 19:40 sati PS Gradačac prijavljeno je da se čuje vika i galama u naselju Požarike u Gradačcu, a zatim je ponovno prijavljeno da se na istoj lokaciji u neposrednoj blizini osnovne škole Požarike nalazi tijelo źenske osobe bez znakova života. Na mjesto događaja upućeni su SHMP Doma zdravlja Gradačac, policijski službenici PS Gradačac i istražitelji OKP PU Gradačac, te su potvrđeni navodi prijave, konstatovana je smrt ženske osobe, a o događaju je upoznata i dežurna tužiteljica KTTK-a, koja će rukovoditi uviđajem na mjestu događaja˝, saopšteno je iz MUP-a TK.

Uviđaj su izvršili istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a i PU Gradačac.

˝Zbog postojanja osnova sumnji da je počinio krivično djelo iz člana 166 KZ F BiH, Ubistvo, oduzeta je sloboda licu M.S. (1991) iz Zelinje, Gradačac˝, naveli su iz MUP-a TK.

Nakon kriminalističke obrade, Selimović će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležno postupanje.

(TIP/Foto: FTV)

Komentar

  • Drava says:

    nakon što je napao i djecu, trebali su mu roditelji slomiti kičmu, bukvalno, da ostane nepokretan do kraja života.

Komentari su zatvoreni.