Foto: Cjelodnevno druženje porodica, promocija zdravog načina života i sporta; Održana 12. Biciklijada u Tuzli

U organizaciji Biciklističkog kluba Tuzla u nedjelju je održana tradicionalna tuzlanska biciklijada koja je privukla veliki broj učesnika. Najprije je održana Dječija biciklijada u kojoj su uživali najmlađi Tuzlaci i Tuzlanke, a onda je startala Tuzlanska biciklijada ukupne dužine 14 kilometara.

Biciklisti su se kretati rutom: Stupine – Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – kompleks slanih jezera “Panonika” – Brčanska Malta – Stupine.

Cjelodnevno druženje porodica, promocija zdravog načina života i sporta glavni je cilj organizatora. 

Gradonačelnik Lugavić, ovom prilikom se zahvalio organizatorima i komunalnim preduzećima na uspješnoj realizaciji događaja, te je kazao: „Hvala Biciklističkom klubu Tuzla, M-bike shopu Tuzla i javnim komunalnim preduzećima kao suorganizatorima, koji su učestvovali u organizaciji ovog prelijepog događaja, i koji u pravom smislu riječi razvijaju biciklizam na području našeg grada. Manifestacija je veoma značajna za promociju zdravlja, zdravog života, sporta, rekreacije i druženja.” Dodao je da je ovaj događaj, koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj učesnika, izuzetno važan za grad i predstavlja podstrek za nove projekte. „Bilo je zadovoljstvo voziti biciklijadu sa građankama i građanima Tuzle, posebno sa najmlađima. Hvala svima na velikom odzivu, što zajedno promovišemo zdrav život i iskazujemo potrebu za izgradnjom biciklističkih staza te stvaranjem još boljeg ambijenta za kvalitetniji život svih građana.“

Tuzlanska biciklijada je postala nezaobilazan događaj koji građani željno čekaju.

(TIP/Foto: FB)