Video/Trener Slobode Maksimović nakon dva poraza: ‘U narednom periodu poboljšati neke stvari’

FK Sloboda Tuzla u subotu uvečer poražen je od ekipe HŠK Posušje u okviru utakmice II kola Wwin lige BiH rezultatom 0:2, a svoj komentar nakon utakmice dao je šef stručnog štaba crveno-crnih Marko Maksimović.

˝Imamo dosta da analiziramo, da radimo. Ostaje nam samo rad, da se skupimo, da pokušamo u narednom periodu poboljšati neke stvari i kroz neko vrijeme i selekciju igrača da dođemo do nečega što će biti bolje. Neke stvari koje me brinu su početničke. Gledat ćemo da iz ove situacije izađemo što prije kroz jedan dobar rad i nadam se da će se svi igrači uključiti trenažnom procesu˝, izjavio je Marko Maksimović koji se osvrnuo i na mlade igrače koji su dobili priliku od prve minute.

¨Utakmica na Koševu koju smo igrali (pobjeda Sarajeva 3:1, op.a.) gdje su neki opravdali, danas smo morali pokušati da izađemo. Pokušali smo, nije to nikakav alibi. Ima mnogo stvari koje moramo da rješavamo. Nećemo sjeći glave nikome radi jedne utakmice, ali mora mnogo da se radi, da se šuti i radi. U takvoj smo situaciji˝, poručio je šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla.