Video/Foto: Otvorena nova stomatološka ordinacija u Banovićima; Biznis podržan u okviru IMPAKT inkubatora poslovnih ideja

Općina Banovići postala je bogatija za još jednu privatnu stomatološku ordinaciju otvorenu u ulici Alije Izetbegovića broj 9, u samom centru Banovića. Otvorena je Ordinacija opšte stomatološke prakse „Demirović“ koja je opremeljena suvremenom opremom i aparatima, što uveliko olakšava kreiranje najboljeg plana terapije koji je potreban svakom pojedincu.

U ugodnom ambijentu pacijenti će imati priliku dobiti sve usluge iz opće stomatologije, usluge popravke i liječenja zuba, uklanjanja zubnog kamenca, karijesa i popravke polomljenog zuba. Otvaranje ordinacije pomogli su Općina i Investicijska fondacija IMPAKT i to finansijski sa 5.000,00 konvertibilnih maraka, s tim da je Općina sufinansirala i dio troškova registracije sa 500,00 KM.

Ordinacija opšte stomatologije „Demirović“ bavit će se uslugama primarne zdravstvene zaštite u okviru oralnog zdravlja stanovništva. Prema riječima vlasnika dr. Adnana Demirivića, u suradnji sa drugim stomatološkim ordinacijama pružat će i usluge iz oblasti specijalističkih grana stomatologije u smislu ortodoncije i oralne higijene, kako bi građani Banovića takve usluge imali na području svoje Općine a zbog kojih su do sada morali putovati do Živinica ili Tuzle.

Pomoćnik načelnika Selmet Husanović kazao je da općina Banovići pruža konstantnu podršku osobama koje se odluče na pokretanje sopstvenog biznisa i u ovoj godini je u suradnji sa Investicijskom fondacijom IMPAK podržala 6 biznisa mladih ljudi. Dalje je naveo da je otvoren novi javni poziv do augusta mjeseca u okviru kojeg će se podržati dodatnih 5 biznisa. Sa do sada 30 otvorenih to je ukupno 35 biznisa tokom četverogodišnje suranje sa IMPAKT-om.

(TIP)