Načelnik Gutić potpisao Okvirni sporazum o javnoj nabavci radova za sedam novih projekata – asfaltiranje novih dionica i izgradnja parking prostora

Općinski načelnik dr. Bego Gutić potpisao je Okvirni sporazum o javnoj nabavci radova „Izvođenje radova na izgradnji parking prostora i sanaciji (rehabilitaciji) cesta na području općine Banovići“, te Ugovor o javnoj nabavci radova „Izvođenje radova na sanaciji  (rehabilitaciji) asfaltnih površina na području općine Banovići“.

Na ovaj način najavljeni su novi projekti koji će se realizovati na području naše Općine, i to ukupno sedam novih projekata.

Radit će se četiri dionice: dionica „Sjenokos (MZ Grivice), dionica „Vučica“ (Banovići Selo), dionica „Ikanovići“ (MZ Aljkovići) i dionica „Brezici (MZ Grad III). Planirana je izgradnja i parking prostora u ulici Habetova, Rudarska i dijela Božićka Banovića, kao i rekonstrukcija trotoara i izgradnja prostora u ulici 119. Muslimanske brdske brigade. Za navedene projekte osigurana su finansijska sredstva u iznosu od skoro 439 hiljada konvertibilnih maraka i projekte će realizirati firma „RIAL-Šped“ d.o.o. Doboj Istok.

Također, firma „RIAL-Šped“ izvodit će radove na sanaciji (rehabilitaciji) asfaltnih površina na području općine Banovići, a vrijednost ovih radova je oko 117 hiljada KM.

(TIP)