Video/Foto: Odigrana memorijalna utakmica u znak sjećanja na legendu banovićke Budućnosti Ediba Čergića Čarija

U znak sjećanja na legendu banovićke Budućnosti Ediba Čergića Čarija u Banovićima je odigrana memorijalna utakmica između FK Budućnost i NK Kustošija iz Zagreba (Hrvatska).

Iako je rezultat u ovom susretu bio u drugom planu, treba istaći da su gosti slavili rezultatom 3:1, a svi golovi postignuti su u drugom poluvremenu. Ekipe su bile ravnopravne u prvom dijelu utakmice koje je završeno bez golova, da bi gosti iz Zagreba pokazali više u drugom dijelu i zaslužno su pobjedili. Po završetku utakmice nogometašima Kustošije uručena je zahvalnica, a istu je uručio općinski načelnik dr. Bego Gutić. Dodijeljen je i pehar igraču koji svojom igrom podsjeća na Čarija, a ta nagrada je ove godine pripala gostujućem igraču Harisu Berbiću, banovićaninu koji je upravo iz Budućnosti prešao u klub iz Zagreba. Pehar mu je uručio Edibov otac Safer Čergić.

Memorijal posvećen Edibu Čergiću igra se 29 godinu zaredom, s ciljem čuvanja uspomena na Čarija i njegove fudbalske majstorije. I ove godine odigran je pod pokroviteljstvom općine Banovići i to u okviru programa obilježavanja 10. septembra, Dana Općine. Nogometaši oba kluba su prije odigravanja utakmice posjetili Čarijev mezar, a po završetku memorijala upriličeno je zajedničko druženje. Legenda banovićke Budućnosti Edib Čergić Čari svoj život je položio za odbranu domovine Bosne i Hercegovine.

(TIP)