JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla: Prigušenje sistema tokom noćnih sati

JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla oglasio se saopćenjem za javnost u kome navode da su prinuđeni na prigušenje sistema tokom noćnih sati.

Saopćenje za javnost prenosimo u cjelosti:

“Obzirom da dosadašnji apeli korisnicima naših usluga nisu značajno poboljšali uslove vodosnabdijevanja, Javno komunalno preduzeće ”Vodovod i Kanalizacija” d.o.o. Tuzla prinuđeno je na prigušenje sistema tokom noćnih sati. To se čini na rezervoarima iz kojih je najveća potrošnja. Snabdijevanje vodom u Tuzli je sa četiri glavna rezervoara, Mosnik, Ši Selo, Gradovrh i Cerik.

Najteža situacija je u zoni centralnog dijela grada sa rezervoara Mosnik kao i istoka grada, sa rezervoara Gradovrh, gdje  je najveća potrošnja i najveći broj potrošača, tako da ti rezervoari moraju biti u noćnim satima prigušivani, odnosno djelimično zatvarani izlazi vode iz rezervoara.

Sistem vodosnabdijevanja nije projektovan da se zalijevaju bašte, peru auta i vrše slične aktivnosti, kao i nekontrolisano koriscenje pitke vode za bazene u licnoj upotrebi i one koji se rentaju;  nego za ličnu upotrebu pitke vode i sanitarnu upotrebu. Ako se u te namjene bude koristio, mi ćemo imati sasvim uredno vodosnabdijevanje.

Molimo korisnike naših usluga za razumijevanje da u ovim ekstremnim uslovima zajednički prevaziđemo trenutnu situaciju kako bi imali uredno vodosnabdijevanje  Grada Tuzla”.

(TIP)

Komentar

  • Željko says:

    “Nije žvaka za seljaka!” Idem ka Breškama, bazena i teniskih terena privatnih sa šljakom, idem od Sekina preko Kosaca, Tetime ka entitetskoj crti bazena mnogo, idem od Husina prema Pascima, napravljeno koliko sam izbrojao šest vila sa bazenima! Rezime, “turizam” će dokrajčiti Tuzlu ali redukcije su i dobre jer turisti iz šetnje u “košnici”, centar grada, dođu oznojeni u apartmane i gle čuda vode nema i neće se vraćati više, još kada osjete “opojne mirise” iz Jale, ludilo oko parking mjesta i “saobraćaja”, palačinci 8 km, čevapi isto, lisnato “u oko” stane od jučer skoro 2,5 km, “prirodna limunada” jedan iscijeđeni limun 5 km, “privatni parkinzi” na “jezerima”, “vašarište” kao u Puračiću oko ulaza u/na “jezera”, samo treba još da nekoga pogodi cigla u glavu iz poluraspadnutih “zgrada” u centru i to je to, “turizam” je to a u prostorijama nekadašnjeg HAK-a “ekološke bombe” su još uvijek, da budem ciničan, “sve je divno i krasno”!

Komentari su zatvoreni.