Osigurano 526 hiljada KM za projekat ‘Izgradnja nove gradske pijace u Banovićima’

Osigurana su dodatna namjenska finansijska sredstva za realizaciju projekta „Izgradnja nove gradske pijace u Banovićima“. Za ovu namjenu je Vlada TK (Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede) obezbijedila nešto preko 526 hiljada konvertibilnih maraka.

Navedena sredstva koristit će se za četvrtu fazu radova na regulaciji korita rijeke Litva od Zanatskog centra do TK Borac. Ona podrazumijeva zacjevljenje novih 40 metara korita Litve prema TK Borac i uređenje otvorenog dijela korita. Obaveza općine Banovići je da provede postupak javne nabavke radova, izabere najpovoljnijeg ponuđača radova i sa istim zaključi ugovor, nakon čega će se zaključiti Ugovor o prijenosu sredstava sa Ministarstvom.

Preko Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK ranije je osigurano 270 hiljada KM za treću fazu radova, koja podrazumijeva izradu otvorenog dijela korita od stare pijace do početka zatvorene regulacije (kolektora). Završetkom navedene dvije faze (III i IV) stvorit će se pretpostavke za uređenje platoa za izgradnju nove gradske pijace u Banovićima.

(TIP)