Foto: Olimpijeske igre u Parizu: Simone Biles privlači publiku sa A liste slavnih

Dok Simone Biles nastoji osvojiti još jednu olimpijsku medalju, niz slavnih osoba s A liste posmatraju njen nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Sedmerostruka osvajačica medalje jedna je od najistaknutijih sportašica na Olimpijskim igrama, a njena nevjerojatna izvedba u umjetničkoj gimnastici u nedjelju je privukla  slavne osobe kao da su na sedmici  mode u Parizu.

Lady Gaga, Ariana Grande, Tom Cruise, glavna urednica američkog Voguea Anna Wintour i Snoop Dogg bili su u masi publike koja je gledala američku gimnastičarku.

Grande je sjedila sa Cynthijom Erivo, a njih dvije zajedno glume u njihovom nardenom filmu Wicked. Viđene su kako pozdravljaju Wintour, koja je bila s australskim filmskim rediteljem Bazom Luhrmannom.

Visočije na tribinama bio je pjevač Nick Jonas, viđen kako razgovara s pjevačem Johnom Legendom i njegovom suprugom, modelom i TV likom Chrissy Teigen. Oscarom nagrađena glumica Jessica Chastain također je bila u Bercy Areni kako bi gledala Biles.

(L-R) Cynthia Erivo, Ariana Grande, Baz Luhrmann i Anna Wintour na kvalifikacijama za žene u umjetničkoj gimnastici (Izvor: Getty Images)

Tom Cruise pozdravlja obožavatelje tokom kvalifikacija za žene u umjetničkoj gimnastici (Izvor: Getty Images)

Wicked kolegice Ariana Grande i Cynthia Erivo u publici gledaju Simone Biles (Izvor: Getty Images)

Biles mnogi smatraju najvećom svih vremena u ženskoj gimnastici.

A njen značajan broj medalja (koji uključuje četiri zlata na Olimpijskim igrama i 30 medalja sa svjetskih prvenstava) potencijalno je mogao biti veći prije Olimpijskih igara 2024. da nije bilo njenog neslavnog slučaja “twistysa” na Igrama u Tokiju.

Biles je bila prisiljena povući se iz nekoliko natjecanja na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon što je pretrpjela dezorijentirajuću mentalnu blokadu, a mnogi su se pitali hoće li se ponovno takmičiti.

Njen povratak na pozornicu Olimpijskih igara velika je prilika, a Biles je publiku nagradila blistavom izvedbom.

Biles oduševljava povratkom na olimpijsko takmičenje u gimnastici.

Nick Jonas (C-L) razgovara s Johnom Legendom i Chrissy Teigen dok prisustvuju kvalifikacijama za žene u umjetničkoj gimnastici (Izvor: Getty Images)

Snoop Dogg navija za tim SAD-a (Izvor: Getty Images)

U nedjelju je gimnastičarka ušla u Bercy Arenu praćena erupcijom ovacija, sa slavnim osobama na tribinama i milionskim gledalištem širom svijeta.

Izvela je akrobatsku rutinu na gredi prije energičnog programa na tlu koji je uključivao jednu od pet vještina nazvanih po njoj. Zatim je izvela veliki Biles II skok, ali je odlučila ne pokušati novu vještinu koju planira na nerazmjernim vodoravnim prečkama.

Započela je s ukupnim rezultatom od 59.566 i trenutno vodi u ukupnom poretku s još tri segmenta za odraditi. Teško je vidjeti da će se to promijeniti – taj rezultat bi bio pobjednički na posljednja tri Svjetska prvenstva.

Lady Gaga pozdravlja obožavatelje u Palais Omnisports (Izvor: Getty Images)

Dobitnica Oscara Jessica Chastain gleda (Izvor:Getty Images)

Glavna urednica Voguea Anna Wintour sjedi u publici (Izvor: Getty Images)

(TIP/Izvor: federalna.ba/BBC)