Foto: Tuzla bogatija za osam biznisa

Investicijska fondacija IMPAKT kroz zajedničku saradnju sa Ministarstvom za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, JU Službom za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i Grada Tuzla organizirala je finalnu prezentaciju poslovnih ideja IMPAKT inkubatora u Tuzli.

Finalna prezentacija poslovnih ideja kruna je poduzetničke obuke koja je trajala dva mjeseca i kroz koju su učesnici i učesnice razvili svoje poslovne ideje i planove. U prostorijama Hrvatskog kulturnog centra se predstavilo osam  poduzetnika i poduzetnica, a obzirom da su sve ideje bile visoko ocjenjene, podržano je svih osam ideja.

Kroz IMPAKT inkubator Tuzla podržani su:

Edim Turčinović pokretač “Woodside Media“ koji je usmjeren na fotografiju, snimanje i grafički dizajn, kao i druge vrhunske medijske usluge s naglaskom na vjenčanja, festivale i promotivne aktivnosti.

Dženana Jakubović osnivačica logopedskog centra “LogoLab” koji nudi sveobuhvatnu podršku u razvoju govornih, slušnih i jezičnih vještina, kao i edukaciju za djecu i odrasle s posebnim potrebama.

Armin Čehajić osnivač je obrta „Električar Tuzla“ koji nudi usluge poput popravke i ugradnje elektroinstalacija, servisiranja kućanskih aparata te ugradnje video nadzora.

Demir Muminović osniva firmu “World Pro Boilie“ koja je specijalizirina za proizvodnju visoko-kvalitne hrane za ribolov, s ciljem zadovoljenja potreba rekreativnih i profesionalnih ribolovaca. Hrana je zasnovana na dobrim žitaricama i proteinima koji su dobri za ekosistem ribe i njihovo razmnožavanje.

Emir Mujić pokreće “CloudOps Solutions”, koji će pružati vrhunske usluge u dizajniranju, implementaciji i optimizaciji softverske infrastrukture u cloud okruženju, kao i na edukaciju novih kadrova u oblasti DevOps-a.

Elena Pepić osniva „Biljni svijet Elena“  specijaliziran za proizvodnju i prodaju prirodnih preparata i kozmetike, temeljenih na biljnim sastojcima.

Mensur Avdić osniva atelje gudačkih instrumenata pod nazivom “AVDIC VIOLINS” specijaliziran je za izradu visokokvalitetnih gudačkih instrumenata, prije svega violina. Osim izrade instrumenata, atelje nudi usluge popravaka, restauracija i personalizacije violina. To će ujedno biti i prvi proizvođač violina u BiH.

Nerma Fejzić pokreće kozmetički salon „Aura ljepote“ mjesto gdje se klijenticama pristupa na individualan način i stvara jedinstveno iskustvo za svaku od njih.

Pored finansijske podrške, podržani biznisi dobit će i dodatnu mentorsku i stručnu podršku kao i promociju, a napomenut ćemo i da su trenutno otvoreni javni pozivi za mlade koji žele pokrenuti biznise u Lukavcu, Gradačcu, Gračanici, Srebreniku, Banovićima, Sapni i Kladnju.

Pozivi su dostupni na linkovima, koji slijede.

Srebrenik – https://bit.ly/3xWZtch

Gradačac – https://bit.ly/3Wn8gO2

Lukavac – https://bit.ly/3ScfkdS

Bijeljina –https://bit.ly/4djhy3p 

Gračanica – https://bit.ly/3y2ls1o

Banovići – https://bit.ly/3S4WBRe

Sapna – https://bit.ly/3LoBu90

Kladanj – https://bit.ly/3WsmBJ2

Investicijska fondacija Impakt osnovana je 2019. godine. Podržala je više od 350 biznisa, čime je kreirano više od 600 radnih mjesta. Fondacija sarađuje sa više od 50 lokalnih zajednica širom BiH. Misija je izgradnja jakog poduzetničkog sistema i pružanje podrške poduzetnicima u pokretanju i širenju poslovnih poduhvata, s ciljem razvoja malih privrednika i lokalnih zajednica.

(TIP)