Foto: Recept koji vrišti ljeto – lubenica cheesecake

Ljeti nam se stvarno ne da paliti pećnice i zato se posebno razveselimo kada otkrijemo još jedan recept za deserte bez pečenja. Danas vam donosimo jedan upravo takav, a riječ je o lubenica cheesecakeu koji je s nama podijelila Petra Sabljić.

“Ovo je bio pravi mali hokus pokus, jer nisam znala kako će ispasti torta s lubenicom. Imala sam ideju kako bih je trebala napraviti, ali nisam znala hoću li uspjeti. Samo ću vam reći – savršena”, napisala je Petra, koja stoji iza profila Mama kuharica.

Petra je podijelila recept koji donosimo u nastavku.

Recept za lubenica cheesecake

Prvo ćete napraviti podlogu, a za podlogu će vam trebati sljedeći sastojci:

  • 350 g petit keksa
  • 150 g maslaca
  • 100 ml mlijeka

Kekse prvo sameljite u blenderu, maslac otopite, a zatim u zdjeli pomiješajte otopljeni maslac i kekse i ulijevajte malo po malo mlijeka. Miješajte dok se sve ne sjedini, a zatim smjesu utisnite u kalup za torte.

Sljedeća je na redu krema za koju će vam trebati:

  • 250 g mascarpone sira
  • 100 g sirnog namaza
  • 400 ml vrhnja za šlag
  • sok od pola limuna
  • mala šalica šećera u prahu

U zdjelu stavite mascarpone sir, sirni namaz, vrhnje za šlag i šećer u prahu pa miksajte dok se sve ne sjedini. Dodajte sok od pola limuna pa još kratko miksajte, a kada ste dobili kremu, premažite ju preko podloge od keksa.

Zadnji na redu je lubenica sloj, za koji će vam biti potrebno:

  • nekoliko komada lubenice (otprilike 3-4 šake lubenice narezane na kockice)
  • 4 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • želatina

Prvo uklonite koštice lubenice pa ju narežite na manje komadiće i lagano izblendajte u blenderu. Zatim u zdjelu stavite šećer, vanilin šećer i izblendanu lubenicu i to sve zajedno dobro promiješajte.

Sada pripremite želatinu prema uputi na vrećici pa smjesu od lubenice stavite na laganu vatru, dodajte želatinu i lagano zagrijavajte minutu, dvije. Maknite s vatre i ohladite pa prelijte preko kreme.

Tortu držite u hladnjaku dok radite sloj lubenice, a sloj lubenice stvarno dobro ohladite prije nego što ga stavite preko kreme, upozorava Petra. Tortu ukrasite po želji pa ostavite u hladnjaku na nekoliko sati, a kada se dobro ohladila i stegnula, poslužite ju.

(TIP/Izvor: Index.hr/Foto: Petra Sabljić)