Imamović ukazao na loše stanje na pojedinim bh. graničnim prijelazima: ‘Loš video nedzor i infrastruktura, neisticanje državnih obilježja, objekti nemaju vodu iIi toalet…

Zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu PSBiH Jasmin Imamović na sjednici Državnog prlamenta je postavio zastupničko pitanje vezano za loše stanje na pojedinim bh. graničnim prijelazima.

˝Video nadzor je u lošem stanju, stanje infrastrukture je loše. Neprihvatljivo je loše stanje sa isticanjem državnih obilježja i Granične policije Bosne i Hercegovine. Granični prijelaz Čepikuće je postavljen na teritoriji Republike Hrvatske pa je tu nemoguće poduzimati bilo kakve građavinske zahvate. Neki objekti nemaju vodu i toalet, pa su naši službenici prinuđeni odlaziti u toalet susjednih država. Na pojedinim prijelazima nema ni propisano postavljenih fizičkih prepreka, odgovarajućih streha, pa kisnu pasoši. Nema savremnog i efikasnog video nadzora što predstavlja pogodnost za krijumčare. Takvi granični prijelazi pokazuju lošu sliku o Bosni i Hecegovini, ponižavaju našu Državu, pripadnike Granične policije BiH i sve koji prelaze našu granicu. Ohrabruju krijumčare…˝, istakao je Imamović.

Prema njegovim riječima, ovdje se otvaraju pitanja. ˝Da li Uprava za indirektno oporezivanje BiH svjesno drži neke od graničnih prijelaza u ovakvom stanju ili je propuštanje da nabavi odgovarajuću opremu, održava izgrađeno, redovno obezbjeđuje zastave i druga državna obilježja, te da nabavi savremeni video nadzor i izgradi infrastrukuturu nenamjerno? Da li je u pitanju nešto drugo? Šta po tom pitanju poduzima Vijeće ministara BiH, Uprava za indirektno oporezivanje BiH ili eventualno drugi nadležni da se ovakvo stanje popravi?˝, pitao je Imamović.

Video pogledajte OVJDE.

(TIP/Foto: Arhiva/Fena)   

3 komentara

  • Adem says:

    Ne bavi se onim što ti nije nivo. Udri po fašistima i genocidašima.

  • Notar says:

    On se nicim nije ni bavio sve ove godine kako je u parlamentu.

  • Alienist says:

    Bavi se putevima, saobraćajnom deblokadom Tuzle i TK. Ostavi simbolizam graničnih prelaza za kasnije, kada se važne stvari urade.

Komentari su zatvoreni.