Elvis Ćustendil priznao krivicu za ubistvo Amre Kahrimanović i odrekao se prava na suđenje; Izricanje zatvorske kazne 17. jula

Pred vijećem Kantonalnog suda u Tuzli održano je ročište za razmatranje izjave o priznanju krivnje u predmetu koji se po potvrđenoj optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona vodi protiv Elvisa Ćustendila koji je u Tuzli iz službenog policijskog pištolja ubio suvlasnicu ugostiteljskog objekta Sidnay Amru Kahrimanović.

Nakon što je sud razmotrio izjavu o priznanju krivnje i našao da postoji dovoljno dokaza o krivnji optuženog, sud je prihvatio izjavu, te je prema Zakonu o krivičnom postupku FBiH zakazano ročiste za izricanje krivičnopravne sankcije će biti održano 17.07.2024. godine u 8:30 sati.

Na ovaj način, optuženi se odrekao prava na suđenje te će ovaj predmet biti  okončan, bez provođenja glavnog pretresa.

Tužilaštvo je istragu u ovom predmetu provelo sa Federalnom upravom policije. Tokom istrage obavljeno je 11 vještačenja. Između ostalih, od vještaka neuropsihijatra i kliničkog psihologa, vještaka sudske medicine, DNK analiza, balistička i hemijska vještačenja, vještačenje mobitela i digitalnih zapisa (snimaka), kao i druga stručna vještačenja koje je uradila Federalna uprava policije. U svojstvu svjedoka je saslušan veći broj osoba, a uz optužnicu je nadležnom sudu priloženo oko 230 različitih materijalnih dokaza.

Podsjećamo, Elvis Ćustendil (51) iz Tuzle, u to vrijeme službenik Uprave policije MUP-a TK, optužen je da je 7. februara 2024. godine u večernjim satima iz službenog pištolja, pucao u Amru Kahrimanović i usmrtio je, te mu se na teret stavlja krivično djelo ubistvo iz člana 166. stav 2, tačka a.) Krivičnog zakona FBiH.

(TIP/Foto: bhrt.ba)