Za ovaj sočni čokoladni kolač sa sirom i višnjama svi traže recept

Pronašli smo još jedan hit recept, a riječ je o sočnom brownieju s krem sirom i višnjama Lidije Vulić-Ćurić. Baš svi su za ovaj kolač tražili recept pa ga je autorica i podijelila, a mi ga donosimo u nastavku.

Za biskvit će vam od sastojaka biti potrebno:

  • 130 g maslaca
  • 150 g čokolade
  • 140 g džema od višanja
  • 150 g smeđeg šećera
  • 50 g kakaa
  • 80 g glatkog brašna
  • pola praška za pecivo
  • 3 jaja.

Na pari otopite maslac i čokoladu pa dodajte džem i šećer. Na kraju u tu smjesu prosijte brašno s praškom za pecivo i kakaom. Jaja lagano izradite mikserom pa ih dodajte u smjesu od čokolade. Zatim krenite na pripremu kreme, a u međuvremenu pripremite i višnje koje ćete dodati u kolač.

Za kremu od sira pripremite:

  • 250 g mascarponea ili nekog drugog krem sira
  • 100 g šećera
  • 2 jaja
  • 2 žlice gustina.

Sve sastojke za kremu pomiješajte, a zatim u kalup za pečenje obložen papirom izlijte jednu trećinu smjese za biskvit, po njoj rasporedite pola kreme od sira, a zatim na kremu od sira složite i višnje i lagano ih utisnite. Ponovite postupak s drugom trećinom smjese za biskvit, drugom polovicom kreme od sira i preostalim višnjama i na kraju dodajte zadnji sloj tamne smjese za biskvit.

Na samom kraju na kolač možete posuti krupno mljevene lješnjake, a pecite ga 40 do 45 minuta na 180 stupnjeva. Kada se ispeče, ohladite ga, narežite na kocke i na svaku kocku stavite po jednu višnju, prenosi Index.hr.

(TIP/Foto: Lidija Vulić-Ćurić)