Video: U ovoj gigantskoj zgradi živi 20.000 ljudi: Prizor je nestvaran

U srcu Qianjiang Century Cityja, unutar centralnog poslovnog kvarta Hangzhoua, nalazi se Regent International, jedan od najvećih stambenih blokova u Kini.

Ovaj kolosalni kompleks, visok više od 200 metara i s više od 260.000 kvadratnih metara prostora, dom je za gotovo 20.000 stanovnika, a može ih primiti čak 30.000. Ono što ga čini jedinstvenim jest činjenica da njegovi stanovnici nikada ne moraju napustiti zgradu da bi zadovoljili svoje svakodnevne potrebe.

@fatheristheone

The Regent International apartment in Hangzhou, China is famous for having a lot of inhabitants comparable to a small town, around 20,000 #unreal #😎 #followme #love #free #forever #friends #earth #biggest#apartments#hangzhou #china

♬ original sound – father is the one

Regent International više je od običnog stambenog kompleksa; to je mikrosvijet koji pruža sve što je potrebno za život, piše Unilad.

Stanovnici imaju pristup širokom rasponu sadržaja, uključujući supermarkete srednje veličine, masivne restorane, brijačnice, salone za nokte, bazene i kafiće s pristupom internetu.

U njemu žive javne ličnosti, blogeri i poznati. Prvobitno je zamišljen kao luksuzni hotel sa šest zvjezdica, ali je pretvoren u stambeni kompleks.

Stanovi bez balkona se mogu iznajmiti za 1500 RMB (395 KM) mjesečno, dok stanovi s balkonima dosežu cijenu do 4000 RMB (988 KM) mjesečno, prenosi N1.

(TIP/Foto: X)