Mostarski poduzetnik investira u novi oblik turizma: ‘Šta je život bez malo rizika’

Mostarski poduzetnik Senad Šantić u Mostaru otvara prvi prostor u kojem će digitalni nomadi moći boraviti i raditi.

Šantić je na mreži LinkedIn objavio da s radom uskoro kreće “Old Town Nest”, prvi tzv. Co-living/Co-working prostor u Bosni i Hercegovini.

“Uložio sam u ‘Starogradsko gnijezdo’, prvi Co-living/Co-working prostor u Bosni i Hercegovini. To je ujedno i moj novi dom. Uvijek sam osjećao da Mostar može ponuditi više od jednodnevnog izleta da se vidi stari most, kupi suvenir i ode”, napisao je.

Iz tog razloga odlučio je investirati u novi oblik turizma, a nada se da će ga slijediti i mnogi drugi.

Old Town Nest” je ugodna zgrada u starom gradu Mostaru, u koju putujući profesionalci i digitalni nomadi mogu doći, uživati ​​u suncu, ali i raditi.

old town nest

Prostor između ostalog ima tzv. Co-working prostor (s monitorima), dnevni boravak te brzu internetsku vezu koja osigurava povezanost cijelo vrijeme. Sve sobe i apartmani također imaju i mali radni kutak s monitorom na raspolaganju.

Prostor nudi četiri jedinice za iznajmljivanje, dva udobna apartmana i dvije sobe s vlastitim kupaonicama. Minimalni boravak je dvije noći, ali cijene drastično padaju za duži boravak.

Prostor s radom započinje sredinom juna. Web stranica će uskoro biti dostupna, ali Šantić napominje da ga se i u međuvremenu može kontaktirati za rezervacije.

“Čak i moja žena kaže da sam lud što ulažem svoju životnu ušteđevinu u ovo, ali šta je život bez malo rizika i razbijanja kalupa?”, poručio je Šantić.

Inače, ova ideja postoji još od 2021. godine kada je holandski poduzetnik Jan de Jong koji je pokrenuo otvaranje Hrvatske za digitalne nomade, na svom profilu na društvenim mrežama objavio da ga je posjetio Senad Šantić

Podsjetimo, Šantić se prije nekoliko godina vratio u Bosnu i Hercegovinu iz Švedske i s prijateljem Nikolom Mirkovićem osnovao IT kompaniju ZenDev.

Često ističe da je briga o radnicima osnovna misija kompanije. Tako je prije tri godine sve zaposlenike svoje tvrtke ZenDev počastio osmodnevnim plaćenim godišnjim odmorom u Turskoj, a nakon toga je odlučio ponovno nagraditi svoje zaposlenike tako što im je udijelio 50 posto ukupnog profita kompanije.

(TIP/Izvor: Akta.ba)